Wie zijn wij

Comantec werd in 2000 opgericht als dochtermaatschappij van ITB nv (elektrische installatiewerken). In 2017 werd ITB NV, alsook Comantec door de groep VINCI Energies overgenomen. Dankzij deze overname kan Comantec niet alleen haar eigen expertise aanbieden, maar ook dat van de volledige groep (grote HVAC projecten, grote HS of LS projecten, parken van zonnepanelen plaatsen, automatisatie of digitalisatie,….) Hiervoor verwijzen we naar de verschillende business lines (infrastructuur, industrie, dienstensector en telecommunicatie) zoals vermeld op de website www.vinci-energies.be

Comantec zelf biedt, dankzij haar eigen opgebouwde expertise, een lange termijn ondersteuning aan. Onze oplossingen bevatten zowel technisch onderhoud, exploitatie en service, maar ook handyman diensten. We zijn betrokken bij het welzijn van de eindgebruikers, maken gebruik van onze ervaring en schakelen onze mensen in om uw technische installaties optimaal te ontwikkelen, te beheren en te blijven verbeteren zodat iedere gebruiker van uw gebouwen zijn/haar ware potentieel kan bereiken. Ontwikkelen doe je door te innoveren en ook daarin investeert Comantec jaarlijks, zodat haar aanpak naar de eindklant meerwaarde kan blijven genereren.

Onze doelstelling is om u het potentieel van uw gebouwen maximaal te laten benutten, het welzijn van de eindgebruikers te verbeteren en het energieverbruik en de operationele kosten zo laag mogelijk te houden. Dat vraagt om voortdurende waakzaamheid waarbij technische expertise en service hand in hand gaan.

Naast onze technische en klusjesdiensten voorzien wij een permanentiedienst die 24 u op 24 u beschikbaar is. Door een eenvoudige oproep bij een panne of defect zal onze technieker binnen de afgesproken tijd ter plaatse zijn om het euvel te verhelpen. De uitgevoerde herstelling worden helder en transparant naar u gerapporteerd

Al onze technici en handymen beschikken over een tablet waardoor onze administratieve flow en opvolging volledig digitaal verloopt. U kan, afhankelijk van het type contract dat u afsluit, de onderhoudswerken en werkbonnen opvolgen via ons digitaal klantenportaal en digitaal interventies aanvragen. Ook de wettelijke attesten of aangeboden offertes worden daar ter beschikking gesteld, zodat u alles overzichtelijk op één plek kunt terug vinden. U kan het klantenportaal bereiken via deze link.

Comantec nv beschikt over een ISO 9001 certificaat en een VCA-certificering. Het ISO certificaat borgt onze werkingsprocedures waardoor onze klanten met vertrouwen kunnen kijken naar een samenwerking die is gebouwd op duidelijke procedures.

Het VCA certificaat verzamelt alle procedures, werkwijzen en attitude met betrekking tot veiligheid. Elk ongeval is er één te veel en dient vermeden te worden. Net zoals in de gehele groep VINCI, streeft Comantec actief naar nul ongevallen.

Veiligheid is van primair belang tijdens werken uitgevoerd door Comantec. Comantec streeft naar een veilige werkomgeving voor zowel de klant als haar eigen mensen. Ons engagement voor “veilig werken” wordt op alle niveaus binnen de organisatie ondersteund. Dit resulteert zich in frequente plaatsbezoeken van iedereen van het management ter controle van de veilige aanpak tijdens de werken. Tevens beschikt elke technieker over een app waarmee ze on the spot onveilige situaties kunnen melden. Gemelde onveilige situaties worden indien mogelijk ondervangen door onze mensen (waarschuwingslint, stootkussens,…). Situaties die niet opgelost kunnen worden zullen door onze mensen veilig gesteld (afspanning of dergelijke) worden en vervolgens wordt samen met de klant gekeken naar een definitieve oplossing.

Comantec investeert elk jaar opnieuw veel in opleiding van haar mensen. Kennis is van primordiaal belang als je snel en op alle vlakken wil schakelen. Niet alleen vergt de technische evolutie dit, maar ook ben je als bedrijf verplicht om je mensen een heel wat certificaten te laten behalen om hun werken te mogen/kunnen uitvoeren. We denken dan maar aan GI, GII, Cerga, Koelcertificaat, VCA, hoogtewerker, BA4, BA5,….